Werkwijze

We hechten waarde aan persoonlijk contact. Het is goed om het verhaal achter je wens te kennen om zo tot een fijn ontwerp te komen. We gaan respectvol om met je materiaal maar bedenk wel dat de schaar in het textiel gaat. Wij overleggen met je welke delen wel en welke delen niet gebruikt mogen worden in het ontwerp. Wat belangrijk is en wat minder belangrijk is. Ontwerpen is keuzes maken.

Alles wat we maken doorloopt een proces bestaande uit drie fasen:

1) Voorbereiding: Het textiel zal altijd worden gewassen en indien nodig worden losgetornd. Dit is noodzakelijk om werkbaar materiaal te verkrijgen. Het lostornen van kleding is redelijk bewerkelijk maar kan leiden tot verrassende ontdekkingen. zo kan het zijn dat de orginele kleur van een stof weer te voorschijn komt!

2) Ontwerpfase: Laat je verrassen! Het creatieve proces is een kwestie van smaak, gevoel en vooral keuzes maken. Er kan hier makkelijk veel tijd overheen gaan. Wij zullen niet meer dan twee keer overleg met je hebben, indien gewenst, om geen kostbare tijd verloren te laten gaan.

3) Uitvoering: Hier komt alles samen! Textiel, borduurelementen en andere decoratie. Het eindproduct zal er altijd iets anders uitzien dan het concept ontwerp dat je misschien hebt gezien. Het eindresultaat is letterlijk en figuurlijk “minder los”. Wat gelukkig wel blijft zijn de Rafelige Randjes!

Praktisch

Je kunt je textiel brengen, opsturen of op laten halen. Bij de laatste optie kom ik persoonlijk bij je langs. Alleen de reiskosten zullen dan in rekening worden gebracht, dus niet de tijd. Opsturen heeft de minste voorkeur, dit met het oog op persoonlijk contact en een duidelijke communicatie.

Ik maak graag kennis met je!